İş Hukuku

İşçiler ve işverenler arasındaki anlaşmazlıklar, esas olarak çalışanın çalışma koşulları, iş alacakları, sözleşmenin feshi, işten çıkarma ve ödeme bildirimi, fazla mesai, ödeme yöntemleri, çalışanın iş sözleşmelerinden doğan yükümlülüklerinin ihlali, işe dönüş ve alacak ile benzeri hesapların benzeri konular.

İş Kanunu, işçilerin korunması ilkesine dayanmakta ve bu çatışmaları çözmek için işçilerin korunması ilkesine ilişkin yasa ve yönetmelikler kabul edilmektedir. Bu bakımdan, çalışma mahkemesindeki işlemlerin yasal hükümleri varsa, işçinin lehine karar verilecektir. Bununla birlikte, İş Kanunu’ndan kaynaklanan herhangi bir anlaşmazlık olması durumunda, vakanın bir İş Avukatı’na yönlendirilmesinin önemli olduğu da eklenmelidir. Çalışanlar, taleplerin doğrudan alınmadığını ve bir takım yasal koşulların, prosedürel ve temel prosedürlerin gerekli olduğunu iddia ediyor. Bu bağlamda, işyerini uygun bir şekilde temel almak, son teslim tarihlerine uymak, kanıt eklemek ve çalışanın lehine bir sonuç çıkarmak için uygun şekilde yorumlamak ve değerlendirmek önemlidir.

Sezgin Hukuk Bürosu ve Danışmanlık Bürosu, iş hukuku ve işveren ve işveren borç ve yükümlülüklerinden kaynaklanan sözleşmelerle ilgili ihtilaflarda uzmanlaşmış iş hukuku avukatı, ücret almak, fazla mesai almak ve tam zamanlı iş almak, yıllık ücretli izin almak, en az ücretli izin almak. indirim almak, resmi tatil yapmak ve tatil yapmak, hafta sonları ödenmek, ihbar tazminatı, işten çıkarılma bedeli feshedilmek, iş sözleşmesi haksız iptal etmek, iş sözleşmesi doğru sebepten feshetmek İş sözleşmeleri, sosyal ve sendika hakları uygun nedenlerle. Grev ve kilit ihtilaflarının yol açtığı maddi ve maddi olmayan zararlar, iş kazası ve meslek hastalığı iddiaları, destek kaybının tazmini, istihdam, hareketlilik ve istihdam . n, işveren ve işverenlerin müşterileriyle ilgili diğer tüm hak ve ihtilaflarla ilgili binlerce dokümanda ve iş konularında hızlı ve verimli bir şekilde sağladığı hukuki yardımlarla başarılı olmuştur.

İş Mahkemeleri’nin Görev Ve Yetkisi

7036 sayılı İş Kanununa göre, İş Mahkemeleri, iş veya iş sözleşmeleri kapsamındaki işçiler ile işverenleri veya işverenlerinin temsilcileri arasındaki yasadan doğan iddia ve davalardan sorumludur. diğer mahkemeler. Davadaki yetkili mahkeme, davacı veya kişinin tüzel kişiliğinin ikamet mahkemesi ve açılış tarihi itibariyle mekanın mahkemesidir. Sanık, mahkemelerde yargılanacak davalardan yalnızca birine sahipse, davalılardan biri uzlaşma mahkemesinin önüne da getirilebilir. Bununla birlikte, bu yeterlilik bazı işgücü uygulamalarından farklıdır. Dava bir mahkemede ya da yargılamada bulunmuyorsa, yargılama ya da yargı yetkisi olmadığından dava reddedilir. Bu nedenle, davayı açmak ve yasal olarak yetkili bir mahkemeyi doğru bir şekilde belirlemek ve davayı uygun şekilde takip etmek için bir iş kanunu avukatı tarafından takip etmek önemlidir.

İş Kanunu ve Uygulama Alanı

İş Kanunu açıkça kimin için başvuracağını belirtse de, bazen vatandaşlar bu kavramları kararlaştırmakta zorlanıyorlar. Buna göre, iş hukuku, işyerleri, işyerleri, işçiler ve işverenler, işverenler, işveren temsilcileri ve bu iş yerindeki çalışanlar dışındaki tüm işyerleri için iş kanunlarına tabidir. Bir iş sözleşmesiyle uğraşıyorsanız, hangi yasaya tabi olduğunuz ve haklarınızın ne olduğu konusunda herhangi bir sorunuz varsa, bir iş hukuku avukatıyla görüşmelisiniz.

İş Kanunu Kimlere Uygulanmamaktadır?

İş Kanunu kapsamında olmayan işçi ve iş ilişkileri Öğrencileri iş güvenliği ve sağlığına dahil etmek. İş ve Zanaat Yasasına uygun olarak üç kişi istihdam edilmektedir – tüm aile üyeleri ve bu seviyedeki tüm akrabalar üçüncü sıradadır ve birbirlerinin evine ve el sanatlarına katılmak için her türlü tarımla uğraşırlar. Yapımında kullanılmaz. Yukarıda belirtilen çalışma alanlarında bazı özel kurallar vardır ve bu iş kanunu alanları geçerli olabilir. Bu iş alanlarında, iş kanunu hükümlerine uyup uymadıklarını belirlemek bir iş hukuku avukatı tarafından kolayca belirlenebilecek bir konudur. Bu, vatandaşların kendi işlerine başlamadan önce ve sonra haklarını ve sorumluluklarını bilmeleri gereken bir adımdır, böylece yalnızca işverenleriyle çatışırken değil güvenli ve güvenli bir iş hayatı yaşayabilirler.

İş Mahkemeleri ve Yargılama Usulü

İş mahkemelerinde, davayı en kısa sürede tamamlamak için basit bir mahkeme prosedürü kullanılır. Medeni usul hukukunun normal prosedüründe tarafların uyması gereken çok sayıda önemli kural vardır. Kanıt vermenin ve vermenin zamanlaması, düzeltme süresi, uzman görüşlerine atıfta bulunma, tanık raporlama zamanı, tanık dinleme prosedürü, kanıtlama yükü. Bu şartlara ve prosedürlere uymayan tarafların bir sonucu olarak, süreç özünde veya özünde sona ermektedir. Açıkçası, iş avukatının iş mahkemelerinde ve iş mahkemelerinde rolü önemlidir ve iş savunucusu bu süreci daha etkili usul ve prosedürlerle hızlandırmaktadır.

İş Davası Takip Edilmediği Takdirde Ne Olur?

İş davalarının olağan mahkeme tarafından ele alındığını söyledik. Bu bağlamda, davayı incelenen davadan dışlama kararı alınmıştır. Ve diğer prosedürlerden farklı olarak, reddedilen dosya güncellendikten sonra kontrol edilmezse, dosyanın açılmadığı düşünülür. Bu, tüm iş, maliyetler, işçilik ve zamanın atılması gerektiği anlamına gelir. Bu bakımdan, davacıların çalışmaları hakkında dikkatli olmaları çok önemlidir. Bu ancak iş avukatı yardımı ile mümkündür.

İş Mahkemesinin Verdiği Kararlara Karşı Kanun Yoluna Başvuru Süresi

İş Davalarında İstinaf Ve Temyiz Yolu İmkanı

Temyiz mahkemeleri başladıktan sonra, üç aşamalı yargı sistemi etkili bir şekilde kabul edildi. Bu şekilde, taraflar önce İş Mahkemesi kararlarının bir kısmını Temyiz Mahkemesi’ne itiraz edebilir ve temyiz mahkemelerinin bazı kararlarına itiraz edebilirler. Yasal sınırları aşmayan Ekonomik Mahkemede iş mahkemesinin kararı kesindir ve tarafların bu kararlara itiraz hakkı yoktur. Bu kural aynı zamanda davanıza ve kararınıza aykırı olabilir. Bu konuda, dava hakkında bilgi almak için bir avukata danışmanız kesinlikle gereklidir. Taraflar, temyiz mahkemelerinin bazı kararlarına itiraz edebilirler. Ancak, temyizler için bir sınırlama statüsüne ulaşıldı ve davalar yasayla öngörülen tutarı aşmazsa Temyiz Mahkemesinin kararı temyiz edilemez.

Şikayet doğrudan İş Mahkemesi’ne gönderilebilir ve bu karar, kararı doğrudan iletişim yoluyla verilen ilgili adalet mahkemesine, mahkemeye veya mahkemeye iletebilir. Mahkeme süresinin bitiminden sonra temyiz veya temyiz başvurusu yapılırsa veya bu süre içerisinde temyiz başvurusu yapılmazsa karar kesindir. Ancak, başvuru ücretlerinin başvuru ile birlikte ödenmesi gerektiğini lütfen unutmayın. Aksi takdirde tedavi hakkı feragat sayılır.

İş Mahkemeleri Yasası’nın (7036) yürürlüğe girmesi ile temyiz ve temyiz hakkında birçok soru yöneltilmiştir. Yeni yasa yürürlüğe girmeden önce vatandaşlar ve hatta bazı avukatlar da dahil olmak üzere iş mahkemelerinin verdiği davalara ve kararlara hangi yasaların uygulanması gerektiği merak uyandırıyor. Bu nedenle, çalışmanızı izlemeniz ve bir iş hukuku uzmanıyla çalışmanız önemlidir. Bunun nedeni bir iş hukuku uzmanının geçerli yasaları, iş kanunlarını ve uygulamalarını takip etmesi ve hemen hemen her gün aynı şeyi uygulamasıdır. Bu konuda, davanın her aşamasında, güvendiğiniz bir İş Hukuku avukatına danışmak sizin sorumluluğunuzdadır.

7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu İle Değişen Zamanaşımı Süreleri

7036 Sayılı İş Mahkemesi Yasası’ndan önce iş sözleşmelerinin feshi, ihbar tazminatı, dürüst olmayan tazminatın feshi ve eşit muamele ilkesine uyulmaksızın muamele için yasal bir talep terim 10 yıldı. Yıllık izin zamanlaması hakkında çok fazla tartışma olsa da, yıllık izin için zaman sınırı yasa ile belirlenir. Sınırlamalar tüzüğü sona erdiğinde, bu maddenin daha önce mevcut tazminat haklarına ve alacaklarına uygulanıp uygulanmayacağına bakılmaksızın, bu maddenin yürürlüğe girmesinden önceki yasal talep süresi değişiklikten önce uygulanabilir. ; kader ilgi konusu haline geldi. Haklarınıza zarar vermemek için işinizde bir iş avukatına danışmanız tercih edilir.

Çalışma Ve İş Kurumunun İşçi Şikayetlerini İnceleme Yetkisi Devam Ediyor Mu?

Uygulamada, İş Mahkemesi ve işçi hakları yakın zamanda değiştirildi. Birincisi, iş sözleşmeleri feshedilen işçilerin artık İstihdam ve İstihdam Ajansına alacakları kişisel hesaplarından şikayet etmeyeceklerini belirtmesidir. Başka bir deyişle, değiştirildiği gibi, çalışanın alacaklı bireysel hesaplardan şikayet etme hakkı iptal edildi. Bu durumda, çalışanın arabuluculuk ve iş mahkemelerine alternatifleri yoktur. Ancak, çalışanlar bağlamında, farklı bir anlaşmaya varıldığına dikkat edilmelidir. Burada sözleşme, mevcut bir çalışanın alacağı bireysel hesapların tasfiye edilip edilmemesine, yasal statü ve yasal statü bakımından farklı olmasına bağlıdır. Bu durumda, sözleşmeli çalışan bir iş avukatıyla irtibata geçmeli ve kişisel bir avukatı bir iş avukata yönlendirmeli ve şikâyetleri ve yasal yollara başvurarak uygun prosedürlerin izlenmesini sağlamalıdır.

Hangi Uyuşmazlıklarda Sosyal Güvenlik Kurumuna Başvurmak Zorunludur?

7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu uyarınca; 5510 sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve diğer sosyal koruma yasalarından kaynaklanan bazı anlaşmazlıklar Bir iş başvurusunda bulunmadan önce, Sosyal Güvenlik Enstitüsüne başvurmalısınız. Aynı yasa, işverenin kuruma başvurması için bir hizmet sözleşmesi ve zorunlu sigorta süreleri gerektirdiğinde, işveren aleyhine dava açılması durumunda, Sosyal Güvenlik Enstitüsünün görev ve yükümlülüklerini düzenler. Davanızı sunmadan önce, Sosyal Güvenlik Enstitüsüne, Sosyal Güvenlik Enstitüsüne başvuruda bulunma usul ve prosedürlerine, Sosyal Güvenlik Enstitüsünün bu davaya dahil olup olmamasına ve yasal işlemlerin etkili ve verimli bir şekilde araştırılması için mahkeme işlemlerine nasıl başvuracağınıza ilişkin bir zorunluluk var. bu gerekli.

İş Davalarında Vekaletname

Bir iş hukuku anlaşmazlığı durumunda, dava bir avukatla bağlayıcı değildir. Bununla birlikte, vaka değerlendirmesi teknik bilgi ve tecrübe gerektirdiğinden, hak kaybını önlemek için avukatla davaları dikkate almak önemlidir. Noterlik bürosuna iş hukukundan kaynaklanan bir anlaşmazlık nedeniyle verilen vekaletname ortak bir vekaletnamedir. Ek çalışma izni gerekmez. Ancak, bir noterde genel bir vekaletname imzalamadan önce, arabuluculuk aşamasına ilişkin yetkilerin kullanılmasına dikkat etmek gerekir. Bu nedenle, notere bunu hatırlatmakta fayda var.

İş Mahkemesi Avukatı Arıyorum

İş hukuku, işverene karşı hassas olan işçilerin korunması ilkesi doğrultusunda bir takım hükümler ortaya koymaktadır. İş Mahkemesi avukatı iş davalarını öngörülen şekilde ele almaktadır. Alanında uzmanlaşmış bir iş avukatı bu ilkelerin bilincindedir ve tüm çalışan haklarının teknik ve deneyimli korunmasına sahiptir. Aynı zamanda, iş avukatı yasal değişikliklere ve Yargıtay hukukuna uymak zorundadır. Bu nedenle, teknik verileri ve mevcut iş tecrübesiyle iş durumunu iyileştirir.

Uygulamada, bir iş avukatına sadece davalarda değil, aynı zamanda işverenlerle ve işçilerle istişarede ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda, iş hukuku ile ilgili tüm sorunlarınızı, avukatlara mesleki ilke ve etik kurallara uygun olarak sunduğumuz hizmetler ile sağlayacağız. Bir İş Mahkemesi avukatı arıyorsanız, İş Mahkemesi avukatlarımızı kolayca arayabilir ve uzman yardımı alabilirsiniz.

İş Mahkemesi Avukatı Ücreti

İş Hukuku kapsamında bir uyuşmazlık doğduğunda vatandaşlar avukata başvurma ihtiyacı ile birlikte İş mahkemesi avukatı ücretinin ne kadar olduğunu merak etmektedir. İş Hukuku davalarında, İş Hukuku alanında her türlü danışmanlık ve faaliyetlerde iş mahkemesi avukatı ekibimiz olarak işçilere ve işverenlere yasaya ve tarifeye uygun hizmet sağlamaktayız. İşçilerin tek geçim kaynağının yaptıkları iş olması ve bu alanda yaşanılan sorunun aile ekonomisine yansıttığı etki göz önüne alarak hukuki destek vermekteyiz.

Call Now ButtonAra